augustus 8, 2016

Kwaliteit, privacy en cliëntervaringen

De behandelingen die wij aanbieden zijn ‘evidence based’, dit wil zeggen dat in wetenschappelijk onderzoek herhaaldelijk is aangetoond dat deze behandelvormen werken. Onze praktijk heeft het Keurmerk Basis GGZ en we zijn lid van verschillende beroepsverenigingen (NIP, LVVP en NVGzP). Als lid van het NIP zijn wij gehouden aan de beroepscode voor psychologen en hebben wij een klachtenregeling.

Kwaliteitsstatuut Psychologenpraktijk Olivier

Patiëntenversie Kwaliteitsstatuut GGZ

Kwaliteitsstatuut Ilkay Kocak

Privacy (AVG)

Hier vind je het Privacystatement AVG en het Privacybeleid van Psychologenpraktijk Olivier:

Privacystatement AVG

Privacybeleid

Clientervaringen

Bij psychologenpraktijk Olivier hechten we grote waarde aan de ervaringen van cliënten over de door ons geleverde zorg. Wij moedigen cliënten aan hun ervaring te delen op ZorgkaartNederland.nl en gebruiken deze gegevens voor verbetering van de aangeboden behandeling.

ZorgkaartNederland- Psychologenpraktijk Olivier

Onze cliënten waarderen de behandeling binnen Psychologenpraktijk Olivier in het jaar 2023 als volgt:

Algeheel rapportcijfer: 9,33

Bejegening:
Op de schaal ‘bejegening’ gaven cliënten de praktijk een 4,91 (van 5 maximaal), Cliënten zijn zeer tevreden over het contact, voelen zich serieus genomen en krijgen de zaken op een begrijpelijke manier uitgelegd.

Samen beslissen:
De schaal ‘samen beslissen’ was 4,62 (uit 5 maximaal) wat betekent dat cliënten positief zijn over de mate van samenwerking met de psycholoog, het idee mee te kunnen/mogen beslissen over de behandeling, maar ook over de mate waarin men geïnformeerd is over behandelingsmogelijkheden, verwachtingen en zelfhulpprogramma’s/ondersteuning.

Informatie behandeling:
Ten aanzien van de informatie die cliënten over de behandeling kregen (in hoeverre is duidelijk hoe het proces gaat lopen), gaven cliënten ons een 4.52 (uit 5). 

Uitvoering Behandeling:
Op de schaal ‘uitvoering behandeling’ gaven cliënten de praktijk een 4,81 (uit 5 maximaal). Cliënten geven aan dat de behandeling de juiste voor hun klachten is geweest en de behandeling naar wens werd uitgevoerd. 

Een en ander blijkt uit de Consumer Quality Index GGZ (CQi GGZ), een onderzoek naar cliënttevredenheid waarbij Psychologenpraktijk Olivier na behandelingen cliënten vraagt de behandeling te beoordelen. De uitkomsten van het onderzoek gebruikt Psychologenpraktijk Olivier om de zorg verder te verbeteren. Uit analyse van de CQi van vorig jaar is gebleken dat op het gebied van het wijzen op en gebruik maken van de informatie van cliëntenverenigingen er nog verbetering mogelijk was. Via onderstaande links wordt u doorgestuurd naar passende patiëntenverenigingen:

Depressieve klachten: www.depressievereniging.nl
Angst en dwangklachten, ptss: www.adfstichting.nl
Burn-out: www.burn-out.nl